تاریخچه دانشکده

دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی همزمان با تاسیس دانشگاه در سال 1339 با نام دانشکده بانکداری و علوم مالی و اقتصادی فعالیت خود را آغاز و با درج آگهی در روزنامه اطلاعات برای اولین‌بار اقدام به برگزاری آزمون و پذیرش دانشجوی دوره کارشناسی در رشته‌های اقتصاد و بانکداری نمود. ساختمان دانشکده در بدو تاسیس در خیابان ایرانشهر جنوبی بود. (البته در سال 1343 به ساختمان دیگری در شمال خیابان ایرانشهر نقل مکان کرد.) تا اینکه در سال 1346 به محل فعلی دانشکده در پردیس دانشگاه انتقال یافت. در سال 1379 ساختمان جدید دانشکده به‌صورت رسمی به بهره‌برداری رسید که علاوه بر فضا‌های آموزشی و اداری شامل دو فضای مناسب برای کتابخانه و سایت رایانه‌ای برای استفاده اعضای هیات‌علمی و دانشجویان می‌باشد.
نظام آموزشی دانشکده در ابتدا سالانه بود اما در سال تحصیلی 1343-1342 به نظام ترمی-واحدی (دو نیمسال در هر سال تحصیلی) تبدیل شد. در سال 1345، دانشکده اقدام به تاسیس دوره کارشناسی علوم سیاسی نمود و از این زمان نام دانشکده به طور رسمی به دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی تغییر یافت. در سال تحصیلی 1347-1346 با تاسیس دوره‌های کارشناسی‌ارشد اقتصاد و علوم سیاسی و پذیرش دانشجو در این دو دوره، دانشکده فعالیت آموزشی خود را گسترش داد. در سال 1357-1356 دوره‌های کارشناسی اقتصاد نظری و اقتصاد بازرگانی دایر گردید. پس از انقلاب فرهنگی در سال 1363 رشته­ حسابداری به مجموعه دانشکده اضافه گردید ولیکن در سال تحصیلی 1368-1367 با تشکیل دانشکده علوم اداری و مدیریت به این دانشکده انتقال پیدا کرد. دوره کارشناسی‌ارشد برنامه‌ریزی سیستم­‌های اقتصادی در سال 1367 و دوره دکتری اقتصاد در سال 1371 دایر شد که اولین دوره دکتری در دانشگاه شهید بهشتی محسوب می‌شود. یک سال بعد دوره کارشناسی‌ارشد روابط بین‌الملل و در سال تحصیلی 1379-1378 (در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه و ضرورت تربیت کارشناس با گرایش‌های خاص) دوره‌های کارشناسی اقتصاد صنعتی و اقتصاد پول و بانکداری اضافه شد. در بهمن ماه 1378 دوره دکتری روابط بین‌­الملل و در سال تحصیلی 1385-1384 رشته مطالعات منطقه‌­ای در مقطع کارشناسی‌ارشد و سپس در مقطع دکتری راه‌اندازی شد و دانشجو پذیرفت. این روند گسترش همواره با حفظ کیفیت آموزشی تاکنون ادامه داشته است.

دانلودها:
کتابچه معرفی دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی