هدایت تحصیلی

دورنمای فعالیت‌های تحقیقاتی هدفمند در دورۀ دانشجویی

المپیادهای دانشجویی:
دانشجویانی كه حداقل 70 واحد درسی گذرانده باشند، می‌توانند داوطلب شركت در المپیاد رشته‌های یاد شده باشند. داوطلبان باید فرم تقاضانامه ثبت‌نام اینترنتی را همانند سایر داوطلبان شركت‌كننده در آزمون ورودی مقطع كارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال 1402 تكمیل نمایند.
المپیادهای دانشجویی در رشته های زیست‌شناسی گیاهی، زیست‌شناسی سلولی و مولكولی، زیست‌شناسی جانوری، زراعت و اصلاح نباتات برگزار می‌گردد.
 از جمله المپیادهای بین رشته‌ای می‌توان به این موارد اشاره نمود: سلول‌های بنیادین و مهندسی بافت، زبان و ادبیات فارسی ،ریاضی، علوم جغرافیایی، علوم اقتصادی، علوم قرآن و حدیث، مهندسی برق، علوم تربیتی، مهندسی شیمی حقوق، مهندسی صنایع، روان‌شناسی، مهندسی عمران، علوم زمین، مهندسی مكانیك، شیمی مهندسی، متالوژی و مواد، فیزیك، مهندسی كامپیوتر، آمار، طراحی صنعتی
علاقه‌مندان جهت كسب اطلاعات بیش‌تر درباره المپیاد، می‌توانند به درگاه اطلاع‌رسانی مركز المپیاد سازمان سنجش به نشانی  http://olympiad.sanjesh.org مراجعه کنند.
طرح شهید احمدی روشن:
طرح توسعه هسته‌های مسئله‌محور پژوهشی/ فناورانه (طرح شهید احمدی روشن)، با الگوبرداری از شیوه‌های آموزشی مربی‌محور در کشور، از سوی بنیاد ملّی نخبگان طراحی و از سال 1396 اجرایی شده است. در این طرح، هسته‌های نخبگانی با هدف افزایش سطح کیفی آموزش و تسهیل کسب تجربه در دنیای واقعی، با همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکت‌های صنعتی، مؤسسات پژوهشی و با حضور فعال دانشجویان مستعد و دانش‌آموختگان برگزیده تشکیل می‌شود. در طول طرح، استادان خبره دانشگاهی و متخصصان برتر صنعتی پس از شناسایی مسائل و مشکلات اصلی کشور، مجموعه‌ای از مستعدان علاقه‌مند را انتخاب کرده و به ‌صورت علمی و تخصصی در قالب طرحی مشخص و در بازه زمانی معین به حل مسئله‌ای واقعی می‌پردازند.
دانشجویان برگزیده طرح شهید وزوایی (پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور)، دانشجویان بر اساس سوابق تحصیلی (کارشناسی با معدل ۱۷، کارشناسی ارشد ۱۷.۵ و دکتری ۱۸)، افرادی که جزء ۱۰ درصد ورودهای خود باشند (دوره کارشناسی ارشد جزء ۵ درصد)، برگزیدگان رویداد طرح مساله محور طرح شهید بابایی، دارندگان رتبه‌های اول تا سوم رویدادهای مساله محور (رویداد شهید بابایی) را از جمله افراد واجد شرایط برای عضویت در هسته‌های طرح شهید احمدی روشن دانست.
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند به http://ahmadiroshan.bmn.ir  مراجعه کنند.
امتیازات:
  • دریافت کمک هزینه در طول دوره برای هر نفر (طبق شیوه‌نامه‌های بنیاد)
  • دریافت تا ۱۰۰ امتیاز فعالیت‌های نخبگانی در جوایز مختلف بنیاد
  • نظام وظیفه و سایر تسهیلات بنیاد
  • حرکت از یادگیری انتزاعی صرف، به سمت کاربرد دانش در زندگی
  • فعالیت زیر نظر اساتید خبره و باتجربه در امور علمی - صنعتی و تحقیق و توسعه (R & D)
  • تشکیل تیم‌هایی منسجم از افراد مستعد با توانایی‌های مکمل هم
  • برنامه‌ریزی و شرکت در برنامه‌های مفرح جمعی
جشنواره خوارزمی:
جشنواره‌ی خوارزمی هر سال در چهار بخش دانش‌آموزی، دانش پژوهان، داخلی و خارجی برگزار می‌گردد.
در این جشنواره داورانی با دانش بالای علمی در چند مرحله طرح‌های ارسالی به جشنواره را ارزیابی کرده و در نهایت به طرح‌های برتر جوایز ارزشمندی اعطا می‌کنند. این تسهیلات در کنار کیفیت بالای رقابت در جشنواره خوارزمی، بزرگ‌ترین انگیزه داوطلبان برای شرکت در جشنواره است و از این طریق علاوه بر محک‌زدن دانش و توانمندی خود، در صورت پذیرفته‌شدن طرحشان از تسهیلات مهمی چون تسهیلات نظام وظیفه، تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، معرفی به صندوق‌های حمایتی و جوایز نقدی، بهره‌مند خواهند شد. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند به http://khwarizmi.ir مراجعه کنند.
جشنواره بین‌المللی رازی:
جشنواره‌ی تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی یک جشنواره‌ی علمی در ایران است که وزارت بهداشت آن را برگزار می‌کند. نام جشنواره از نام محمد بن زکریای رازی دانشمند ایرانی گرفته شده ‌است. جشنواره‌ی رازی معتبرترین جشنواره در زمینه‌ی علوم پزشکی در ایران است که سالیانه برگزار می‌شود و در اغلب دوره‌ها جوایز برگزیدگان توسط رئیس‌جمهور اهدا شده است. ثبت نام جشنواره رازی در سه گروه علوم پایه پزشکی، علوم بالینی و سلامت و اختراعات و فناوری انجام می شود.
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند به وب گاه https://research.behdasht.gov.ir  مراجعه کنند.
مسابقه ملی راهی شو (ره نشان):
رویداد مسئله‌محور راهی شو، با حمایت بنیاد ملی نخبگان برگزار می‌شود.
این رویداد با هدف شناسایی دانشجویان مستعد، توانمندسازی حول مسائل صنعتی، تیم‌سازی و اتصال دانشجویان به مجموعه‌های فناور، توسط مؤسسه هدایت تخصصی رضوان شریف و شبکه تعاملی رویدادستان و با حمایت بنیاد ملی نخبگان برگزار می‌شود.
در این رویداد، دانشجویان با تشکیل تیم‌های رقابتی در مسابقه، حول پروژه‌های صنعتی تعریف‌شده توسط شرکت‌های فناور، با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و در پایان، تیم‌های برگزیده می‌توانند از مزایای ویژه برگزیدگان طرح شهید بابایی بنیاد ملی نخبگان، بهره‌مند شوند.
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند به وب‌گاه رویداد «راهی شو»، به آدرس https://rahisho.online  مراجعه نمایند.
طرح دستیار فناور:
طرح دستیار فناوری، زمینه ای را برای فراگیری بخشی از توانایی ها و مهارت های موردنیاز بازار کار برای دانشجویان  فراهم می کند و با اجرایی شدن آن شرایط بکار گیری دانشجویان در واحدهای فناور در پارک های علم و فناوری تسهیل خواهد شد.
مهارت آموزی و آشنایی با محیط کسب و کار، گذراندن دوره 6 ماهه کارآموزی در واحدهای فناور و برخورداری از حمایت مالی از مهم تری مزایای این طرح برای دانشجویان پذیرفته شده است. علاوه بر این دانشجویان پس از پایان دوره گواهی نامه پایان دوره دریافت می کنند.
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند به وب‌گاه http://www.parkintern.ir مراجعه نمایند.
 
شرایط شرکت در طرح:
  • کاردانی: پس از پایان نیم‌سال دوم
  • کارشناسی: پس از پایان نیم‌سال ششم
  • کارشناسی‌ارشد: پس از پایان نیم‌سال دوم
  • کارشناسی ارشد: پس از پایان نیم‌سال دوم

بازدیدهای با معرفی کارآفرینان برتر در علوم زیستی - شرکت های دانش بنیان

بازدید های دانشجویی به منظور آشنایی دانشجویان با زمینه های مختلف کاری و تحصیلی، محیط واقعی کار، افراد موفق حوزه ی تحصیلی خود و افزایش انگیزه در دانشجویان توسط معاونت فرهنگی دانشکده  با همکاری انجمن علمی و تشکل های دانشجویی برنامه ریزی و اجرا میگردد.
برخی از این دوره ها به سفارش اساتید مربوطه جهت کمک به یادگیری بهتر دروس و به عنوان عملیات دروس مربوطه به اجرا درمی‌آیند.

مصاحبه یا پوشش اخبار دانش اموختگان یا دانشجویان موفق دانشکده َ

معرفی دانش آموختگان و یا دانشجویان موفق دانشکده  میتواند در جهت شبکه سازی موثر بین دانشجویان با مقاطع و ورودی های مختلف، ایجاد انگیزه و انتقال تجربه به دانشجویان نو ورود و همچنین دانشجویان مستعد و دغدغه‌مندی که به دنبال رشد و توسعه فردی‌شان هستند و در تلاش اند در این حوزه حضور موثر و مفیدی داشته باشند، موثر باشد.
اطلاع رسانی ژورنال کلاب ها، کارگاه ها، جلسات دفاع، مقالات و پیشرفت های علمی اساتید و دانشجویان، موضوعات لبه علم و...  از جمله بخش های این صفحه می باشد.
جهت تسهیل این امر، ارتباط معاونت فرهنگی دانشکده با انجمن فارغ‌التحصَیلان دانشگاه میتواند راهگشای خوبی باشد.

طرح توانش

دانشگاه شهید بهشتی طرح توسعه اشتغال‌پذیری (توانش) را بــا هدف توسعه، تقویت و تکمیل برنـــامه‌های درسی و آموزشی دانشگاه، ویژه دانشجویان دوره کارشناسی و به‌صورت رایگان برگزار می‌کند.طرح توانش دانشگاه شهید بهشتی در راستای ایفای نقش و مسئولیت اجتماعی دانشگاه و فراهم آوردن شرایط و فرصت‌های یادگیری اثربخش و ارتقاء سطح دانشی، نگرشی و مهارت‌های ضروری کسب و کار دانشجویان دوره‌های کارشناسی و همسو با آیین نامه" ارتقاء توان اشتغال‌پذیری دانشجویان کــــارشناسی پیوسته" وزارت متبوع از سوی مدیریت توسعه آموزش‌های آزاد دانشگاه به عنوان مجموعه‌ای از دروس هماهنگ و منسجم و در قالب یادگیری‌های "فرا برنامه‌ای" تدوین و با همکاری مرکز آموزش‌های تخصصی دانشگاه اجرا می‌شود.  علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند به وب‌گاه https://www.sbu.ac.ir/fa/web/atc/w/-9-23 مراجعه نمایند.