سبزاندیشی در یک محیط سازمانی، مشاهده سازمان در چارچوب محیطزیست و احساس مسئولیت نسبت به کاهش تأثیرات مخرب حاصل از عملکرد و فعالیت روزانة آن بر محیطزیست است. توجه به مؤلفههای محیط زیستی و مسئولیت اجتماعی هر نهاد یا سازمان در برابر آن، موضوع جدیدی نیست و سالهای طولانی است که در سطح بین المللی مورد توجه بوده است. استانداردهای متعددی تاکنون در این زمینه تهیه و تدوین شده و سازمانها و کسب و کارهای مختلف در تلاش برای هماهنگی با این استانداردها به ممیزی و ارزیابی عملکرد و فعالیت خود پرداختهاند. کتابخانة سبز خود یک جنبش بین المللی در این زمینه است که گرایش به آن از اوایل دهة ۹۰ میلادی آغاز شده است.
ازآنجا که آرشیو نیز علی رغم هویت مستقل خود، سازمانی هم خانواده با کتابخانه به شمار میآید، تبدیل شدن به نهادی سبز و توجه به معیارهای توسعهی پایدار را می توان مسئولیتی اجتماعی- اکولوژیکی برای آن دانست. گام برداشتن در این مسیر و حداقل نزدیک شدن به شرایط کسب گواهینامههای این حوزه، مستلزم نگاه اکولوژیکی و نیز فرهنگسازی سازمانی است. در نشست حاضر به چارچوب، اصول کلی و راهکارهای نزدیک شدن به آرشیوی سبز اندیش، در راه توسعة پایدار و دوستدار محیطزیست پرداخته میشود.
سخنران این نشست، دکتر محسن حاجیزینالعابدینی (عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانششناسی، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید بهشتی) است. جهت اطلاع از زمان دقیق نشست به لینک مراجعه کنید.